Skön lördagsmorgon med egenvård

Vaknade tidigt, visst är det lurigt att på vardagarna sover jag tungt när väckaren ringer och på helgen vaknar jag jättetidigt och kan inte somna om. Hellre än att snurra runt i sängen har jag börjat stiga upp och sätta igång med nåt som jag planerat eller får inspiration till.

Denna morgon scrollade jag runt på nätet en stund innan jag klev upp och hittade ett tips på en enkel, naturlig, näringsgivande ansiktsmask. Förmodligen det jag behöver eftersom jag hittade den, så jag hoppade upp och började förbereda. Ingredienserna har jag hemma; vanlig potatis och äggvita. Ägg innehåller A-vitamin, poitatisen B, C, kalcium och järn bl a.

Så här gör du:
Riv potatisen på rivjärn. Pressa med handen ut vätskan i en skål, få med så mycket som möjligt. Ställ skålen svalt så att stärkelsen lägger sig i botten och resten av potatisvätskan ovanpå.
Dela ett ägg i gula och vita. Spara vitan till masken.
Blanda 2 tsk av bottensatsen = stärkelsen från potatisvätskan och 2 tsk äggvita, mixa med en gaffel. Jag satte i några havregryn och lät dem svälla en stund för att få en pealande effekt också.
Sen applicerar du masken med en borste över ansikte och hals och låter det sitta på i 30 minuter. Det börjar strama i ansiktet ganska snabbt och efter 30 minuter är masken riktigt stel 🙂 Skölj bort med ljummet vatten och sätt på din vanliga hudkräm.
IMG_8194

Känner mig mjuk och smidig och lite varm i huden efteråt. Skönt för trött och lite narig vindpinad vinterhud! 2-3 ggr i veckan är rekommendationen, mitt mål blir 2 ggr under 3 månader och så får vi se om det blir nån skillnad.
IMG_8197

Potatisrivet och resterna av ägget vispade jag ihop med kryddor och stekte en potatiskaka som blev min frukost tillsammans med groddade linser och mungbönor, kimchi, kiwi och spenatblad. Härlig start på dagen.
IMG_8191

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *