Tips på förberedelser inför julen

Veckan som gick var jag på konferens i Stockholm i 3 dagar. Jag har så mycket pyssel jag vill hinna med innan jul, och det kändes som att jag varit borta jättelänge och som att jag därför har dålig mellantid. Har hunnit ikapp en del i helgen och börjat känna lite julkänsla men också hunnit med att bjuda på mat och umgås. Min amaryllis slår rekord och blommar med 8 klockor på 2 stänglar!
IMG_8233

På min shoppingtur i lördags höll jag på att tappa bort mina favoritvantar som mamma stickat! Jag fick panik när jag betalat och skulle gå iväg hemåt och inte kunde hitta mina vantar, så jag sprang runt några varv utan resultat. Frågade i kassan om någon lämnat in ett par kvarglömda vantar men fick nej till svar, men då klev en kvinnlig shoppare fram och berättade att hon sett ett par vantar liggandes i butiken. Hon visade mig var och jag hittade igen mina favoriter! Superglad kramade jag om kvinnan och önskade God Jul, så glad för uppmärksamma hjälpsamma medmänniskor. Jag har lite hemstickat som du kan köpa, en julklapp till dig eller nån som du vill värma lite extra? Skicka meddelande om det är några som passar. Mina favoriter är som de grå på bilden. IMG_8248a href=”http://smashingguru.com/wp-content/uploads/2018/12/IMG_8254.jpg”>IMG_8254

IMG_8252

IMG_8255

IMG_8250

IMG_8251

Det är supergott att skåla i Kombucha! Jag är inte speciellt förtjust i bubbel och dricker ytterst sällan alkohol, brukar shoppa någon flaska alkoholfritt då och då men nu har jag upptäckt att Kombuchan passar alldeles utmärkt i välkomstglas! Ska testa lite olika blandningar och se hur festligt det kan bli.
IMG_8244

Årets julklapp – det återvunna plagget! Det är jättekul att vi tänker mera hållbarhet även när vi handlar julklappar till nära och kära. Jag har helt snöat in på second hand och besöker de butikerna ofta. Det finns alltid nån skatt att ta med hem 🙂 Jag kan gå igång helt och få massor med inspiration och idéer på förbättringar och går hem med stora kassar med tyger, keramikfat, kaffekoppar och som nu i lördags den här bonaden i flamsk vävnad. Satt uppe till jättesent igår för att jag fick feeling och började brodera på bonaden. Hur blev den tycker du? Passade på att shoppa några paket till julklappsleken, de bilderna kommer efter jul 🙂
IMG_8257

Hade alldeles glömt bort hur lång tid det tar att baka till jag började med julbak idag. Nästan ett helt dagsverke i köket och inte många påsar i frysen. Påminns av hur mycket jag bakat i mitt förra liv, fyllde upp frysen med mjukbröd och fikabröd minst en gång i månaden plus lite stödbak däremellan. Ibland i backspegeln undrar jag hur jag fick ihop det. Jag spenderar mycket tid i köket nu också, jag gillar att testa nya recept och trollar gärna ihop nåt eget mellan varven. Matlagningen har kommit till 2.0 och jag gillar att laga och baka utan ugn och gärna utan spisen. Det finns så mycket gott och nyttigt som inte kräver flera jäsningar som jag helst lagar till, men idag så satte jag en kalljäst deg för första gången sen jag flyttade och den skulle jäsa i 3 timmar. Sprang iväg till gymmet under tiden och fortsatte när jag kom tillbaka. Dubbel sats fröknäcke och en sorts mjukbröd blev resultatet plus linssoppa till middag som jag och syrran delade på. Provsmakade bröder som fick MVG (eller stort A kanske det heter nuförtiden?)
IMG_8246

Imorrn börjar en ny arbetsvecka och jag ska åka längs E4an flera dagar. Hinner också med julteater med mina arbetskamrater, det ska bli kul. Räknar med att också hinna landa hemma med lite pyssel och ett par svängar gymmet. Jag har knappt börjat med julklapparna ännu, men det brukar ordna sig. Försöker känna lugnet 🙂
IMG_8243

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *