Kombuchacafé

Veckan efter förkylningshelgen med stort F tog en del kraft men så sakteliga blev jag friskare. Filmstudion på tisdag, föreläsning om Högkänslighet på onsdagen och härlig middag med goda vänner på fredag – en innehållsrik och riktigt bra vecka!

Fredagskvällen innehöll även planering för söndagens kombuchacafé. Jag älskar planeringsfasen, så inspirerande och förväntansfullt. Jag har massor av idéer och det blir hur kul som helst att börja testa dem. Britt och jag planerar ihop.

Fredag smaksatte jag två flaskor, en med hallon och den andra med ingefära. Hallon är en favorit, ett säkert kort 🙂 Söndag förmiddag plockade jag fram min juicepress, den har stått oanvänd i flera år men nu är det dax. Juicade 3 äpplen och fyllde upp en liten flaska, 4 morötter och 1 lime i en annan flaska samt 4 gulbetor och 1 lime i en tredje.

Förberedde smoothie med avocado, banan, pressad apelsin, kombucha, carob, torkad spenat, raw kakao, blåbär. Fyllde upp små glas och toppade med groddade gröna och röda linser samt mungbönor. Förberedde en Large kanna svart te med citrus och kanel.

När gästerna kom började vi med att provsmaka naturell kombucha i små glas, gick sen vidare till de smaksatta en i taget. Fantastiskt goda varianter med pressad juice, att blanda med äpple blev jättegott och likaså gulbeta och lime. Vi fikade, Britt hade gjort såååå goda paleobollar som smälte i munnen, vi berättade om våra erfarenheter med att brygga och nuddade en del andra kostvarianter som vi provat på.

Så roligt, det kommer absolut att bli fler tillfällen! Skicka ett meddelande om du redan nu vet att du vill vara med. Datum är inte satt men det dröjer inte länge.

Kombucha och färskpressade juice, supermix!

Promenad i snön och grönsaksbiffar av rivet från juicerna rundar av kvällen. Så skön helg!

Snö!!
Rivet från juicen blir jättegoda biffar med ägg, kryddor, bovetemjöl och psylliumhusk.
Tack för en givande eftermiddag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *