Julhelg 2020

Efter en vår, sommar och höst med hemarbete och social distans pga viruset som lamslår hela världen just nu blev julhelgen annorlunda. Jag minns jularna när barnen var små, fullproppade från morgon till kväll i flera veckor med julafton som klimax. Så långt ifrån det nu, och det griper tag i mig ofta.

Att fira digital jul blev annorlunda för hela min familj. Längtan efter att vara i samma rum är brutal men vi får hålla ut.

Jag har återupptagit min yogarutin som jag tappade bort 2016 och bara snusat på vid korta tillfällen senaste åren. Jag ägnar tid åt hemmaspa och lyssnar på musik, lagar mat och promenerar, läser böcker igen. Längtar efter de tillfällen när vi samlas på nätet och insuper bilderna på skärmen.

Idag när jag skriver firar vi annandag jul och vi firar med traditionsenligt pizza på leftovers, var och en hemma hos sig. Ytterligare en ledig dag och sen följer arbetsdagar.

Vi vet inte hur länge vi kommer att leva under fysisk distansering men det vi vet är att om vi är uthålliga så kommer även detta att gå över.
This too shall pass.
God Jul

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *